Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ: як рахувати мито при "нерухомій" ренті

19 квітня 2010, 15:37
465
0
Реклама

ДПАУ у своєму Узагальнювальному податковому роз'ясненнізатвердженому її наказом № 248 від 14 квітня 2010 року, роз'яснила, з якої суми слід обчислювати держмито при нотаріальному посвідченні договори рентипри якій відбувається передача у власність нерухомості.

Договори ренти підлягають обов'язковому нотаріальному посвідченню (ст. 732 ГК). Розмір мита (1% від суми договору) обчислюється від суми, вказаної сторонами за погодженням між ними у договорі ренти. Остання може бути визначена в результаті незалежної експертної оцінкипроведеній суб'єктом оцінній діяльності згідно Закону № 2658 - III "Про оцінку майна, майнових прав і професійної оцінної діяльності в Україні".

Проте, якщо вказана в договорі сума менша, ніж інвентаризаційна або балансова вартість нерухомості, вказана в довідках-характеристиках БТИ, то держмито (на основі підпунктів "а" і "д" пункту 3 ст. 3 Декрети КМУ "Про державне мито") стягується, враховуючи положення пункту 48 Інструкцій про порядок числення і стягування державного мита- тобто, виходячи з вартості нерухомості, вказаної в довідці БТИ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини