Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін затвердив Порядок формування переліку доброчесних платників податків: які переваги вони отримають?

Реклама

На виконання Закону від 18.06.2024 № 3813-ІХ Мінфін затвердив Порядок формування та оприлюднення переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства. Про це повідомила пресслужба міністерства.

До переліку буде включено юридичніх осіб та фізичні осіб-підприємців, резидентів «Дія.Сіty», які відповідатимуть низці вимог та критеріїв з урахуванням системи оподаткування (зокрема, вимогам до рівня сплати податків, рівня нарахування заробітної плати тощо).

Які переваги отримають такі платники податків?

Переваги у податковому адмініструванні на час воєнного стану:

-  мораторій на документальні перевірки, крім деяких видів;

-  скорочення строків камеральної та документальної перевірок з метою бюджетного відшкодування;

-  скорочення строків надання індивідуальних податкових консультацій;

-  за платником податків закріплюється комплаєнс-менеджер, з яким платник зможе взаємодіяти, зокрема, із використанням засобів дистанційного зв'язку, у тому числі у режимі відеоконференції.

Перелік платників буде оприлюднено на офіційному вебсайті Державної податкової служби України на 15 робочий день з дня його затвердження. Формування та затвердження Переліку платників здійснюватиметься ДПС не пізніше останнього робочого дня березня, травня, серпня та листопада. Якщо платник податку подав повідомлення про відмову в оприлюдненні даних, ДПС може не оприлюднювати в переліку інформацію про нього.

Кого виключать з цього переліку?

Виключенню підлягають платники, стосовно яких контролюючий орган виявить факт наявності: громадянства держави рф у платника податків або його учасників, кінцевих бенефіціарних власників платника податків осіб, місцем проживання яких є рф, рішень про застосування спеціальних економічних санкцій тощо.

Новий контрагент - нові ризики для бізнесу. Переконайтеся, що ваші партнери не мають прихованих міжнародних зв'язків, токсичних зв'язків з рф/рб та судових справ. Замовте презентацію інноваційних можливостей LIGA360. 

Читайте також: Клуб білого бізнесу: які умови пропонує новий закон

Не про Білий клуб у Законі «Про Білий клуб»

Податкові спори: судді Верховного Суду висвітлили актуальні правові позиції

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини