Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АРМА розшукало понад 260 тис. доларів на рахунках компанії, що ухилялася від сплати податків

Реклама

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), повідомило, що в межах розслідування справи щодо викриття схеми ухилення від сплати податків до зазначеного Агентства надійшов запит правоохоронного органу щодо розшуку майна фігурантів кримінального провадження.

За інформацією слідства, фігурант кримінального провадження умисно ухилявся від сплати податків, створюючи та використовуючи юросіб для формування фіктивного податкового кредиту з ПДВ.

Працівники Департаменту цифрового розвитку виявлення та розшуку активів АРМА за допомогою наявних інструментів і доступу до відповідних баз даних провели заходи виявлення та розшуку активів.

Як результат - виявлено та розшукано: об'єкти житлової та нежитлової нерухомості, а також грошові кошти у сумі понад 260 000 $ США на банківських рахунках.

Водночас, зазначається, що для ефективного результату в інтересах держави необхідно отримання Нацагентством ухвали суду про передачу арештованих активів в управління. Це дасть змогу АРМА закупити на цю суму військові облігації (ОВДП), що підтримає економіку та Сили оборони України. АРМА нагадало, що уповноважене на придбання військових облігацій за рахунок арештованих коштів в іноземній валюті.

Повідомляється, що зазначену інформацію про активи вже передано до органу досудового розслідування для вжиття заходів щодо накладення арешту на виявлені активи з передачею їх в управління.

4 нових режими для розслідування контрагентів - у новій LIGA360. Санкційні зв'язки, родинний бізнес, міжнародний бізнес, зв'язки між двома компаніями. Оцініть зручність миттєвого аналізу бізнес-ризиків, замовивши презентацію LIGA360.

Як юридичному бізнесу отримати перевагу над конкурентами та уникати ризиків? Нова LIGA360 надасть всі інструменти для успіху. Автоматизований legal research законодавства і судової практики, підбір судових кейсів за допомогою АІ, моніторинг законодавства та правової картини дня 24/7. Тільки зараз для LIGA360 діють вигідні умови Special program.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини