Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін розширив підстави для отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни

Реклама

За ініціативи Мінветеранів Кабмін вніс зміни до "Порядку встановлення зв'язку інвалідності з пораненнями чи іншими ушкодженнями здоров'я" (постанова №306). Про це повідомила преслужба міністерства.

Цими змінами розширюються підстави для встановлення зв'язку інвалідності із пораненнями або іншими ушкодженнями здоров'я, отриманими цивільним населенням від вибухонебезпечних предметів.

"Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть отримати не тільки цивільні мешканці територій, де ведуться (або велися) бойові дії, а й ті, хто постраждав від російських обстрілів вибухонебезпечними предметами на інших підконтрольних Україні територіях", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що такі факти підтверджуватимуться місцевим територіальним органом Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Гарячі питання військового обліку для юристів, бухгалтерів, кадровиків та всіх фахівців компанії! З новою LIGA360 зможете без проблем знайти інформацію та контролювати зміни щодо перевірок ТЦК, бронювання працівників та військового обліку на підприємстві. Замовте персональну презентацію прямо зараз.

Читайте також: Кабмін уточнив процедуру подання паперової заяви для отримання статусів

Уряд підтримує надання статусу УБД в автоматичному режимі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини