Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд зробив вирішальний висновок у спорі щодо реєстрації торговельної марки, яка складається виключно з одного кольору

Реклама

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду висловив правову позицію про вирішення питання щодо реєстрації торговельної марки, яка складається виключно з одного кольору.

Про це йдеться в постанові КГС ВС від 20 серпня 2024 року у справі № 910/13105/21, інформує пресслужба Верховного Суду.

Компанія звернулася до НОІВ щодо реєстрації зазначеного нею рожевого кольору як торговельної марки для відповідних послуг 39 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг для реєстрації знаків «повітряне пасажирське перевезення, послуги авіакомпаній з перевезення».

За висновком кваліфікаційної експертизи, який набув статусу рішення, та рішенням, прийнятим Апеляційною палатою НОІВ у результаті розгляду заперечення компанії, у реєстрації торговельної марки було відмовлено з тих підстав, що надані матеріали не доводять набуття заявленим до реєстрації кольором як таким розрізняльної здатності стосовно компанії.

Не погоджуючись із цими рішеннями, компанія звернулася до господарського суду про визнання їх недійсними. Місцевий господарський суд своїм рішенням позов задовольнив. Суд апеляційної інстанції вказане рішення скасував та ухвалив постанову, якою відмовив у задоволенні позову.

Отримуйте максимум інформації та аналізуйте судову практику на 360! До кожного судового рішення - пов'язані кейси, експертна аналітика, НПА тощо. Замовте презентацію нового рішення LIGA360 для вашої компанії.

Юристе, поспішай! Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Інноваційний функціонал на основі АІ для legal research, повна база законодавства, судової практики й аналітики для юриста. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини