Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила системний закон у сфері адмінпроцедури

Реклама

10 жовтня Верховна Рада ухвалила Закон (урядовий законопроєкт № 10161) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про адміністративну процедуру».

Пресслужба Апарату Верховної Ради інформує, що в межах підготовки законопроєкту № 10161 до другого читання Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування опрацював 475 пропозицій та поправок, що надійшли від 27 суб'єктів права законодавчої ініціативи.

Документом:

  • усуваються колізії із Законом «Про адміністративну процедуру» в спеціальних законодавчих актах;

  • уніфіковано підходи щодо процедури прийняття, виконання та оскарження адміністративних актів та термінологію законодавчих актів у відповідності до положень Закону «Про адміністративну процедуру».

Зазначається, що Закон спрямований на виконання Україною зобов'язань у сфері європейської інтеграції та наблизить законодавство України до стандартів країн Європейського Союзу, де діють уніфіковані правила адміністративних процедур.

Підсилюй роботу юриста використанням комплексної інформації - з новою LIGA360! Використовуй досвід аналітиків та експертів для правильного правозастосування. Замов персональну презентацію менеджера для своєї компанії.

Юристе, поспішай! Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Інноваційний функціонал на основі АІ для legal research, повна база законодавства, судової практики й аналітики для юриста. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини