Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 23 вересня адвокати зможуть формувати витяг з ЄРАУ в особистому кабінеті

Реклама

З 23 вересня адвокати зможуть самостійно формувати витяги з Єдиного реєстру адвокатів України через особистий електронний кабінет на сайті Національної асоціації адвокатів України.

Відповідні зміни було внесено до Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України, затвердженого рішенням РАУ від 22.08.2022.

Відповідно до ст. 17 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» інформація, внесена до ЄРАУ, є відкритою на сайті НААУ. Рада адвокатів України і ради адвокатів регіонів надають витяги з ЄРАУ за зверненням адвоката або іншої особи.

Роз'яснено, що витяг з ЄРАУ посвідчуватиметься відцифрованим підписом голови НААУ, РАУ і печаткою НААУ «Для витягу з Єдиного реєстру адвокатів». Такий витяг є юридично значимим, тож його можна буде використовувати для надання за запитами правоохоронних, податкових органів та інших запитувачів.

Витяг також міститиме QR-код, за допомогою якого можна верифікувати дані.

За матеріалами Національної асоціації адвокатів України

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Як юридичному бізнесу отримати перевагу над конкурентами та уникати ризиків? Нова LIGA360 надасть всі інструменти для успіху. Автоматизований legal research законодавства і судової практики, підбір судових кейсів за допомогою АІ, моніторинг законодавства та правової картини дня 24/7. Тільки зараз для LIGA360 діють вигідні умови Special program.

Читайте також:

В Україні створять реєстр адмінпроваджень за скаргами адвокатів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини