Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні створять реєстр адмінпроваджень за скаргами адвокатів

Реклама

Усі випадки неправомірної відмови в наданні інформації на адвокатські запити, запити КДКА, їх палат або членів будуть фіксуватися в Реєстрі заяв (звернень) про адміністративне правопорушення.

Відповідне технічне завдання вже передане для реалізації IT-службі, повідомив заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій під час засідання Ради адвокатів України.

Він подякував голові Комітету НААУ з питань запобігання адміністративним правопорушенням, скоєним стосовно адвокатів, Сергію Осиці, який ініціював та розпочав реалізацію цього проєкту.

У НААУ нагадали, що неправомірна відмова в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання інформації, що не відповідає дійсності, у відповідь на адвокатський запит, запит кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, її палати або члена відповідно до Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» є адміністративним правопорушенням, відповідальність за яке передбачена ст. 212-3 (Порушення права на інформацію та права на звернення) КУпАП.

Валентин Гвоздій розповів, що доступ до реєстру заяв про такі адміністративні правопорушення заплановано надати всім радам адвокатів регіонів, які відстежуватимуть усі скарги, порушників, судові справи тощо. Ця база даних стане в пригоді тим головам і членам рад, що уповноважені складати протоколи про правопорушення.

За повідомленням пресслужби Національної асоціації адвокатів України

Хочете аналізувати законодавство глибше? Побачте повний контекст до кожного НПА - з новою LIGA360! До кожного документи знайдуться пов'язані закони, судова практика та аналітика. Залиште заявку на презентацію.

Як юридичному бізнесу отримати перевагу над конкурентами та уникати ризиків? Нова LIGA360 надасть всі інструменти для успіху. Автоматизований legal research законодавства і судової практики, підбір судових кейсів за допомогою АІ, моніторинг законодавства та правової картини дня 24/7. Тільки зараз для LIGA360 діють вигідні умови Special program.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини