Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перебуваючи у місцях позбавлення волі, неодноразово судимий громадянин здійснював шахрайську схему з "купівлі-продажу" житла і земельних ділянок

Реклама

Як встановлено судом першої інстанції, 18 жовтня 2019 року неодноразово судимий С., перебуваючи в установі виконання покарань, зі свого мобільного телефону зателефонував до громадянина С. та, представившись головою однієї з сільських рад Київської області, повідомив, що у нього в кабінеті знаходилась людина, яка мала намір придбати його земельну ділянку та будинок, що у с. Свобода Київської області. Увівши, таким чином, потерпілого в оману, обвинувачений під приводом оформлення документів, незаконно заволодів коштами громадянина у розмірі 4 500 грн.

Подібні дії обвинувачений продовжував здійснювати неодноразово.

Вироком Борщівського районного суду Тернопільської області від 17 липня 2024 року С. визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частино 2 статті 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно). На підставі частини 4 статті 70 КК України, за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинання менш суворого покарання, призначеного вироком Чортківського районного суду Тернопільської області від 14 березня 2024 року у виді 1 року 2 місяців обмеження волі, більш суворим за даним вироком, остаточно призначено покарання у виді 1 року позбавлення волі.

У судовому засіданні Тернопільського апеляційного суду колегія суддів, дійшла висновку, що суд першої інстанції виніс законне та обґрунтоване рішення, а обрані вид і міра покарання відповідали тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та особі винного.

Так, районний суд правильно врахував, що, відповідно до статті 12 КК України, обвинувачений С. учинив нетяжкий злочин, повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Разом із тим, обвинувачений неодноразово судимий за аналогічні корисливі злочини. Тому місцевий суд прийшов до вірного висновку, що його виправлення та перевиховання неможливе без ізоляції від суспільства, та правильно призначив покарання у межах санкції статті обвинувачення, наближеної до мінімальної. При цьому вірно зазначив про відсутність підстав застосувати до нього статті 69, 75 КК України.

За матеріалами на сайті Тернопільського апеляційного суду

SMS-Маяк - надійна допомога в захисті нерухомості та землі. Налаштуйте моніторинг та отримуйте сповіщення про зміни в реєстрі речових прав. Замовляйте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини