Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Взяття на військовий облік призовників: Міноборони затвердило Перелік документів, які надають громадяни України

Реклама

Міністерство оборони затвердило Перелік документів, які надаються громадянами України під час взяття на військовий облік призовників.

Відповідний наказ від 26 липня 2024 року № 510 набере чинності з дня офіційного опублікування.

Зауважимо, що наказ ухвалено відповідно до частини шостої статті 14 Закону "Про військовий обов'язок і військову службу", згідно з якою для взяття на військовий облік призовників громадяни України зобов'язані особисто прибути до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строк, визначений у повістці, та подати необхідні документи, перелік яких установлюється Міністерством оборони.

Згідно з наказом № 510 такими документами є:

1. Паспорт громадянина України.

2. Витяг з реєстру територіальної громади (інформація про задеклароване/зареєстроване місце проживання (перебування)).

3. Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для внутрішньо переміщених осіб).

4. Свідоцтво про народження.

5. Документ, що засвідчує реєстрацію особи в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків.

6. Документ про освіту.

7. Довідка з місця навчання/роботи (за наявності).

8. Чотири фотокартки розміром 35 х 45 міліметрів (знімок без головного убору).

Примітка. Зазначені документи громадяни України надають в разі відсутності технічної можливості забезпечення електронної інформаційної взаємодії Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів з іншими інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами (у тому числі публічними), базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи, передбачені частиною третьою статті 14 Закону "Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів".

Про бронювання і військовий облік у практичній площині - дізнавайтесь у новій LIGA360. Свіжа аналітика, практика правозастосування, судова практика та роз'яснення держорганів на одній платформі. Замовте презентацію менеджера прямо сьогодні.

Юристе, поспішай! Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Інноваційний функціонал на основі АІ для legal research, повна база законодавства, судової практики й аналітики для юриста. Детальніше за посиланням.

Читайте також:

Міноборони затвердило новий Перелік посад, що можуть бути заміщені військовослужбовцями, визнаними ВЛК непридатними до військової служби

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини