Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк оновив вимоги до проведення платіжних операцій з готівкою надавачами платіжних послуг

Реклама

Нацбанк оновив порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні.

Це передбачено постановою НБУ від  23 серпня 2024 року № 101 "Про затвердження Змін до Інструкції про порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні", що набрала чинності з 29 серпня 2024 року. Про це повідомила преслужба регулятора.

Зокрема, для підвищення прозорості платіжних операцій та запобігання проведенню фінансових операцій з готівкою, які мають високий ризик їх ймовірного використання з протиправною метою, встановлено певні обмеження під час переказу готівки без відкриття рахунку.

Так, надавачі платіжних послуг зобов'язані в обов'язковому порядку зараховувати кошти за операціями з переказу готівки без відкриття рахунку на рахунки суб'єктів господарювання.

"Тобто видача готівки за переказом без відкриття рахунку для суб'єктів господарювання можлива лише з їхніх рахунків (після її попереднього зарахування в безготівковій формі)", - пояснили в НБУ.

Що стосується громадян при обранні виду переказу та розрахунку з суб'єктами господарювання за послуги чи товари, то, як і раніше, це можна зробити готівкою чи безготівково.

Протягом шести місяців із дня набрання чинності постановою № 101 надавачі платіжних послуг мають здійснити перегляд та актуалізацію своїх внутрішніх документів з метою їх приведення у відповідність до оновлених вимог регулятора.

Хочете аналізувати законодавство глибше? Побачте повний контекст до кожного НПА - з новою LIGA360! До кожного документи знайдуться пов'язані закони, судова практика та аналітика. Залиште заявку на презентацію. 

Читайте також:

Захист бізнесу: як перевірити ризикові види діяльності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини