Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни до КПК у частині оптимізації залучення спеціалістів під час досудового розслідування пройшли перше читання

Реклама

21 серпня народні обранці підтримали в першому читанні за основу законопроєкт № 10075 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України з метою оптимізації залучення спеціалістів під час досудового розслідування».

Завданнями проєкту є передбачення можливості використання довідки, висновку спеціаліста під час досудового розслідування, у тому числі до внесення відомостей досудового розслідування, оскільки поставлена мета, на думку ініціаторів законопроєкту, може бути досягнута, зокрема, в спосіб унесення змін до частини третьої статті 71, частини другої статті 99 та частини третьої статті 214 КПК України.

Згідно з пояснювальною запискою в проєкті передбачено доповнити частину четверту статті 71 КПК новим пунктом 9, передбачивши можливість надання спеціалістом довідки та висновків з питань, що належать до сфери його знань стосовно ідентифікації особи, зброї, наркотичних речовин, вибухотехнічних пристроїв, предметів, речовин і слідів вибуху, під час досудового розслідування кримінальних правопорушень.

Ураховуючи необхідність визначення процесуального статусу, запропоновано доповнити новим пунктом 5 частину другу статті 99 КПК, передбачивши, що до документів належить довідка, висновок спеціаліста.

З метою покращення ефективності реагування на кримінальні правопорушення в частині третій статті 214 КПК після слів «огляду місця події» запропоновано доповнити словами «, отримання довідки, висновку спеціаліста».

Хочете знайти практику правозастосування з актуальних питань? Найповнішу інформацію та інструменти legal research надасть LIGA360. Побачте всебічний контекст з різних інформаційних потоків: 1,8 млн НПА та аналітичних матеріалів, 116 млн судових рішень, 300 реєстрів і відкритих джерел. Замовте презентацію для вашої команди.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини