Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок ведення Електронного реєстру апостилів викладено в новій редакції

Реклама

Кабінет Міністрів уніс зміни до постанови від 4 листопада 2015 року № 890 «Деякі питання забезпечення запровадження електронного сервісу з проставлення апостиля».

Відповідне рішення ухвалено на урядовому засіданні 25 липня, інформує Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Документом викладено в новій редакції Порядок ведення Електронного реєстру апостилів, що визначає процедуру функціонування Електронного реєстру апостилів і наповнення його відомостями про проставлення спеціальної відмітки «Apostille» (Convention de la Haye du 5 octobre 1961) на офіційних документах, які були складені на території України, яким відповідно до статті 5 Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів, засвідчуються справжність підпису, в якій якості виступала особа, що підписала документ, та автентичність відбитка печатки або штампа, яким скріплений документ.

Постановою передбачено:

  • електронну інформаційну взаємодію з Єдиним державним вебпорталом електронних послуг, національними електронними інформаційними ресурсами та іншими інформаційно-комунікаційними системами засобами системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів «Трембіта»;

    • документальне відтворення процедури проставлення апостиля;

      • надання відомостей про проставлений апостиль з відображенням документа чи сканованої копії документа (для документа, створеного в паперовій формі), на якому проставлено такий апостиль;

        • формування контрольного коду перевірки апостиля.

        Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

        Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

        Залиште коментар
        Увійдіть щоб залишити коментар
        Увійти
        Підпишіться на розсилку
        Головні новини і аналітика для вас по буднях

        Схожі новини