Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як формуватимуться ціни на послуги, що надаються органами поліції охорони: затверджено методику

Реклама

Міністерство внутрішніх справ та Міністерство економіки затвердили Методику формування ціни на послуги, які надаються органами поліції охорони.

Відповідний наказ від 19 червня 2024 року № 425/15051 набирає чинності з дня офіційного опублікування.

З дня набрання чинності наказом № 425/15051 втратить чинність наказ МВС, Мінекономіки від 2 березня 2001 року № 171/51 "Про затвердження Методики визначення розмірів цін на послуги з охорони об'єктів, що підлягають обов'язковій охороні підрозділами Державної служби охорони при Міністерстві внутрішніх справ України".

Методика визначає механізм формування ціни на послуги, які надаються суб'єктам господарювання органами поліції охорони з охорони об'єктів, перелік яких міститься в Категоріях об'єктів державної форми власності та сфер державного регулювання, які підлягають охороні органами поліції охорони на договірних засадах.

Установлено, що послуги з охорони об'єктів надаються шляхом залучення фізичної (поліцейської, воєнізованої) та технічної (з використанням пунктів централізованого спостереження) охорони.

Ціну на послуги з охорони об'єктів розраховують органи поліції охорони виходячи з необхідності підтримання самоокупності та відповідно до законодавства України у сфері ціноутворення за кожним видом послуг окремо.

Для забезпечення розрахунку вартості послуг з охорони об'єктів використовується калькуляційна одиниця - година охорони.

Кількість посад працівників поліції охорони на пост визначає поліція охорони з урахуванням потреби забезпечення всіх функцій і видів послуг з охорони, що безпосередньо пов'язані з організацією охорони.

Органи поліції охорони під час здійснення охоронних послуг застосовують вільні ціни, які встановлюються за згодою сторін суб'єктів господарювання.

Визначено, що рівень ціни, сформованої відповідно до Методики, може змінюватися протягом строку дії договорів на послуги з охорони об'єкта, залежно від зміни умов надання послуг, величини окремих витрат, пов'язаних з наданням послуги, з причин, які не залежать від органів поліції охорони, зокрема збільшення або зменшення податків і зборів, мінімальної заробітної плати, орендної плати та амортизаційних відрахувань, підвищення або зниження цін і тарифів на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси. Перерахування ціни на послуги з охорони об'єктів проводиться шляхом коригування лише тих складових структури ціни, за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення або зменшення.

У Методиці прописано, як визначаються ціни на послуги з охорони:

    • із залученням поліцейських;

      • із залученням працівників воєнізованої охорони;

        • які надаються за допомогою пунктів централізованого спостереження.

        Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

        Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

        Залиште коментар
        Увійдіть щоб залишити коментар
        Увійти
        Підпишіться на розсилку
        Головні новини і аналітика для вас по буднях

        Схожі новини