Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 23 липня діє Порядок та строки передачі поліцейським розпорядження на випадок своєї загибелі про виплату грошової допомоги

Реклама

23 липня набрала чинності урядова постанова від 18 липня 2024 року № 836, якою затверджено Порядок та строки передачі поліцейським розпорядження на випадок своєї загибелі про виплату грошової допомоги.

Раніше заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий роз'яснив, що передбачає зазначений документ.

Постанова спрямована на реалізацію Закону № 3515-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо призначення і виплати одноразової грошової допомоги».

Зазначеним документом регламентовано, що поліцейський має право скласти особисте розпорядження на випадок своєї загибелі (смерті) про виплату одноразової грошової допомоги особі (особам).

У Порядку нормативно визначаються процедурні та часові межі складання розпорядження поліцейським.

Передбачається, що таке розпорядження складається в довільній формі на папері (друковано або рукописно), а справжність підпису засвідчує керівник органу поліції або нотаріус. Відповідне розпорядження в присутності поліцейського упаковується в конверт і в подальшому зберігається в кадровому підрозділі в особовій справі поліцейського.

Поліцейський має право в будь-який час скасувати розпорядження або написати нове, звернувшись з відповідним рапортом до керівника органу поліції.

Про загибель (смерть) поліцейського кадровий підрозділ повідомляє особам, на користь яких складено розпорядження.

Інструкції та ситуації для експертів ринку: юристів, бухгалтерів, фахівців із перевірок, керівників та кадровиків. Нова LIGA360 змінює все! Замовте презентацію комплексного інформаційно-аналітичного рішення LIGA360 прямо сьогодні.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Читайте також:

Кабмін схвалив законопроєкт щодо особливостей застосування електрошокерів поліцейськими

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини