Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Огляд щитової обліку постачання води в під'їзді будинку не потребує дозволу слідчого судді: ККС ВС

Реклама

За матеріалами справи: у результаті огляду місця події в щитовій обліку постачання та обслуговування води, розташованій біля входу в квартиру обвинуваченого, співробітники поліції виявили та вилучили наркотичні засоби. Оскільки зазначену слідчу дію проведено без дозволу слідчого судді, то місцевий суд визнав докази, отримані в результаті такого огляду, недопустимими.

Прокурор в апеляційній скарзі вказував на помилковість висновку суду першої інстанції. Вважав зазначену слідчу дію правомірною, адже проникнення до житла чи іншого домоволодіння не відбулося, оскільки щитова є місцем загальнодоступним, тому її огляд не потребує дозволу слідчого судді. Проте апеляційний суд підтримав позицію суду першої інстанції про визнання недопустимими доказів, отриманих у результаті цієї процесуальної дії.

Скасовуючи ухвалу апеляційного суду, ККС ВС у постанові від 20 червня 2024 року у справі № 501/1418/17 зазначив, що щитова обліку постачання води, яка знаходиться в під'їзді будинку, не є власністю чи іншим володінням особи  в розумінні статей 233, 237 КПК України, тому огляд такої щитової не потребує дозволу слідчого судді.

За матеріалами на сайті ВС

Захистіть свою нерухомість від шахрайства та «чорних реєстраторів». Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Читайте також:

Мін'юст пояснив, що таке афідевіт та як його оформити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини