Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримано штраф від ТЦК: як дізнатися, чи відкрито виконавче провадження?

Реклама

Міністерство юстиції роз'яснює, що якщо особа отримала штраф від ТЦК і стосовно неї відкрито виконавче провадження, вона побачить про себе інформацію в Автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП).

Мінюст нагадав, що в разі якщо ТЦК наклав своєю постановою штраф на особу, яка ухиляється від військового обліку, і ця особа не поспішає добровільно його сплатити, це може загрожувати арештом коштів на рахунках боржника, подальшим списанням коштів з цих рахунків, а також арештом майна для його подальшої реалізації.

Особа може дізнатися, чи відкриті відносно неї виконавчі провадження, безпосередньо через АСВП, не відвідуючи при цьому відповідний орган державної виконавчої служби.

Аби дізнатись про хід виконавчого провадження, варто скористатись Автоматизованою системою виконавчого провадження. Пошук можна здійснити за своїми прізвищем і ім'ям. Саме в АСВП здійснюється реєстрація виконавчих документів, документів виконавчого провадження та фіксуються всі виконавчі дії.

Міністерство юстиції нагадало, що Автоматизована система виконавчого провадження - це комп'ютерна програма, що забезпечує збирання, зберігання, облік, пошук, узагальнення, надання відомостей про виконавче провадження, формування Єдиного реєстру боржників та захист від несанкціонованого доступу.

Вільний і безоплатний доступ до інформації Автоматизованої системи виконавчого провадження забезпечує Міністерство юстиції на своєму офіційному вебсайті за допомогою індивідуального ідентифікатора доступу.

Інформація містить відомості також і про час її розміщення.

Пошук інформації через вебсайт здійснюється за такими параметрами:

  • прізвище, ім'я, по батькові;

  • число, місяць, рік народження боржника - фізичної особи та прізвище, ім'я, по батькові (за його наявності) стягувача - фізичної особи;

  • найменування, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань для юридичної особи - боржника та стягувача;

  • номер виконавчого провадження.

Інформація станом на 05.07.2024

Нові можливості в новій версії LIGA360! Використовуй максимум функцій для роботи із судовою практикою. Аналізуй правові позиції, подібні рішення, засідання по справі, історію справи. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Твоя знижка на нову LIGA360 для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Читайте також:

Показова судова практика в спорах з ТЦК та СП

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини