Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Припинено відставку судді у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком

Реклама

2 липня Вища рада правосуддя ухвалила рішення про припинення відставки судді Михайла Кренцеля у зв'язку з набранням законної сили обвинувальним вироком Вищого антикорупційного суду щодо цього судді за вчинення умисного злочину.

Рішення прийнято за результатом розгляду відповідного повідомлення Вищого антикорупційного суду, інформує пресслужба ВРП.

М. Кренцель обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу (одержання службовою особою, яка займає відповідальне службове становище, для себе неправомірної вигоди).

Вироком від 2 вересня 2021 року Вищий антикорупційний суд визнав М. І. Кренцеля винуватим у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років з позбавленням права обіймати посади, зазначені у пункті 1, підпунктах «а», «в» пункту 2 частини першої статті 3 Закону «Про запобігання корупції», окрім виборних посад, строком три роки з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Ухвалою від 16 травня 2024 року Апеляційна палата ВАКС вказаний вирок змінила та пом'якшила основне покарання до 5 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, зазначені в пункті 1, підпунктах «а», «в» пункту 2 частини першої статті 3 Закону «Про запобігання корупції», окрім виборних посад, строком три роки з конфіскацією майна, крім житла. Вирок набрав законної сили 16 травня 2024 року.

З огляду на вказане відповідно до статті 145 Закону «Про судоустрій і статус суддів» наявні правові підстави для припинення відставки судді.

Копію цього рішення ВРП направить до Пенсійного фонду, який забезпечує виплату щомісячного грошового утримання судді у відставці.

За повідомленням Вищої ради правосуддя

Нові можливості в новій версії LIGA360! Використовуй максимум функцій для роботи із судовою практикою. Аналізуй правові позиції, подібні рішення, засідання по справі, історію справи. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні.

Саме зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скористайся Summer program від LIGA ZAKON - отримуй знижку на нову LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини