Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішення господарських спорів в умовах воєнного стану: опубліковано огляд судової практики Верховного Суду

Реклама

Оприлюднено огляд судової практики Верховного Суду з вирішення господарських спорів в умовах воєнного стану (рішення, внесені до ЄДРСР, за червень 2022 року - березень 2024 року).

У Верховному Суді зауважили, що з початком повномасштабного вторгнення перед судовою системою та учасниками господарського процесу постали нові виклики, пов'язані із застосуванням як законодавчих змін, так і чинних норм законодавства, а також із здійсненням правосуддя в умовах воєнного стану.

Зважаючи на важливість формування єдиної судової практики, у тематичному огляді систематизовано ключові правові позиції ВС у господарських спорах, зокрема щодо:

  • застосування доктрини «підняття корпоративної завіси» у формі «alter ego», якщо юридична особа фактично виконує функції державного органу російської федерації;

  • примусового вилучення/відчуження майна в умовах правового режиму воєнного стану;

  • зміни, розірвання, продовження дії та особливостей виконання договорів в умовах воєнного стану;

  • захисту інтересів осіб у сфері інтелектуальної власності під час дії воєнного стану;

  • особливостей здійснення виконавчого провадження в умовах воєнного стану та ін.

За повідомленням Верховного Суду

Нові можливості у новій версії LIGA360! Використовуй максимум функцій для роботи із судовою практикою. Аналізуй правові позиції, подібні рішення, засідання по справі, історію справи. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Твоя знижка на нову LIGA360 для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини