Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нещасний випадок на виробництві: ВС роз'яснив деякі аспекти отримання одноразової допомоги на сім’ю

Реклама

Закон України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» не містить вимоги щодо збігу зареєстрованого місця проживання всієї родини для отримання одноразової допомоги на сім'ю у разі смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку на виробництві.

При визначенні підстав для набуття права на одноразову допомогу сім'єю померлого внаслідок нещасного випадку на виробництві застосовується Закон України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», а не положення Порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 19 липня 2018 року № 11, які стосуються обов'язковості однакового зареєстрованого місця проживання всієї родини.

Такого висновку дійшов Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду у постанові від 22 квітня 2024 року у справі № 420/17371/22 про оскарження відмови Фонду соціального страхування у призначенні одноразової виплати сім'ї внаслідок нещасного випадку, пов'язаного з виробництвом.

За повідомленням на сайті ВС

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз. 

Читайте також: Рада прийняла Закон щодо гарантування права на судовий захист у малозначних спорах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини