Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписано Закон про єдину роумінгову зону з ЄС

Реклама

Президент України підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо імплементації норм законодавства Європейського Союзу з питань роумінгу» (законопроект № 10265). Про це повідомила пресслужба Апарату ВР.

Цей Закон забезпечує приєднання України до спільної роумінгової зони Україна - ЄС та отримання українцями послуг роумінгу у країнах ЄС у режимі «Роумінг як вдома» (RLAH).

На практиці RLAH - це послуга, яка означає, що під час подорожей в ЄС дзвінки, SMS та передача даних включені у домашній пакет послуг, відповідно послуги роумінгу надаються без додаткової плати. Також перевагами спільної роумінгової зони зможуть скористатись і користувачі європейських операторів, які подорожують в Україну.

Також, зазначається, що завдяки цьому Закону суттєво покращується інвестиційний клімат для бізнесу у сфері електронних комунікацій.

"Вітчизняні суб'єкти господарювання отримають високий ступінь довіри, працюючи за єдиними правилами з європейськими партнерами відповідно до законодавства ЄС. А ще він забезпечує ефективне співробітництво з Органом європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) та виконання умов для отримання Україною режиму внутрішнього ринку з ЄС у сфері електронних комунікаці", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали: Кабмін створив умови для набуття Україною режиму внутрішнього ринку ЄС в сфері роумінгу

Нова LIGA360 змінює все! Підсилюй роботу юриста використанням комплексної інформації. Використовуй розширені можливості пошуку, аналізу та моніторингу змін правового поля. Замов персональну презентацію менеджера прямо зараз 

Читайте також: Що таке Due Diligence і чому це важливий етап угоди

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини