Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд стягнув до держбюджету більше 1 млрд грн за узгоджені антиконкурентні дії

Реклама

Господарський суд міста Києва у постанові від 04.06.2024 у справі № 910/20111/23 визнав недійсним рішення тендерного комітету про визнання переможцем закупівлі робіт із реконструкції транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вулиці Гетьмана у Солом'янському та Шевченківському районах м. Києва («Шулявський шляхопровід») та договір, що укладений за його результатами. Пресслужба суду повідомила, що на користь держави стягнуто 1 117 440 774, 48 грн.

Судом встановлено, що під час проведення публічної закупівлі із використанням електронної системи публічних закупівель «Prozorro» за кошти місцевого бюджету були допущені порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які спотворили результати тендеру.

"Дії одного з відповідачів були спрямовані на порушення встановленого порядку з метою одержання права на укладення договору не на конкурентних засадах, що не узгоджується із законною господарською діяльністю у сфері публічних закупівель. Такі дії суперечать інтересам держави та суспільства, його моральним засадам, оскільки порушують правові та економічні засади функціонування вказаної сфери суспільних відносин, не сприяють, а навпаки, обмежують розвиток конкуренції у державі", - вирішив суд.

Рішення набирає законної сили відповідно до ст. 241 ГПК України та може бути оскаржено у порядку і строк, встановлені ст. 254256257 ГПК України.

Читайте також: КСУ перевірить на конституційність окремі приписи Закону „Про запобігання корупції“ та Кодексу адміністративного судочинства

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини