Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін спростив військовий облік для українців за кордоном

10 червня 2024, 14:06
4122
1
Автор:
Реклама

Уряд підтримав проєкт постанови №560, розроблений Міністерством оборони України з метою приведення у відповідність до вимог статті 37 Закону "Про військовий обов'язок і військову службу" та врегулювання питань постановки на військовий облік призовників, військовозобов'язаних та резервістів, які перебувають за межами держави. Про це повідомила пресслужба Мінфоборони, зазначивши, що нові правила набувають чинності з дня опублікування.

Нововведення, зокрема, стосуються можливості постановки на військовий облік через закордонні дипломатичні установи України для осіб, які перебувають не в Україні понад три місяці.

"Відтепер призовники, військовозобов'язані та резервісти зможуть ставати на облік без особистої присутності у районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки", - пояснили в міністерстві.

Крім того, зазначається, що із переліку документів, що підтверджують право на відстрочку від призову для українців за кордоном, виключено вимогу про подання висновку лікарсько-консультативної комісії про потребу в постійному догляді для осіб з інвалідністю ІІ групи.

"Також змінено порядок надання інформації про адміністративні правопорушення призовників, військовозобов'язаних та резервістів: тепер ці дані будуть надсилатися районними (міськими) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки до поліції в електронному вигляді", - йдеться в повідомленні.

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням. 

Читайте також: Ще на 2 місяці продовжено відстрочки від призову, що були надані рішеннями Мінекономіки: постанова Кабміну набула чинності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини