Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді пропонують уточнити регулювання діяльності приватних підприємств

Реклама

24 травня народний депутат В. Мороз подав до Верховної Ради проєкт Закону № 11286 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання діяльності приватних підприємств».

Нардеп зазначає, що на сьогодні діяльність приватного підприємства регулюється статтями 62 - 72, 113 Господарського кодексу. Однак ці статті не містять чіткого відображення питань порядку створення приватних підприємств, вирішення питань з правами та обов'язками їх засновників, порядку прийняття ними рішень, формування статутного капіталу, розподілом прибутків тощо.

У зв'язку з цим ініціатор проєкту пропонує доповнити Господарський кодекс і Закон «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» нормами щодо управління приватним підприємством.

Проєктом Закону запропоновано закріпити, що приватне підприємство може бути утворене за рішенням власника (власників) майна або уповноваженого ним (ними) органу, а у випадках, спеціально передбачених законодавством, також за рішенням інших органів, організацій і громадян шляхом заснування нового, реорганізації (злиття, приєднання, виділення, поділу, перетворення) діючого суб'єкта господарювання з додержанням вимог законодавства.

Законопроєктом передбачено встановити, що в частині управління приватним підприємством, якщо питання не врегульоване Господарським кодексом чи статутом підприємства, до приватного підприємства застосовуються норми статей 29 - 37 Закону «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю».

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Що таке статутний капітал компанії та як він формується?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини