Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За основу ухвалено законопроєкт щодо удосконалення виконання покарання у виді штрафу та громадських робіт

Реклама

Верховною Радою України 23 травня 2024 року Верховна Рада в першому читанні прийняла за основу законопроєкт № 9149 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення виконання покарання у виді штрафу та громадських робіт, поданий Кабміном. Про це повідомила пресслужба Апарату ВР.

Зазаначається, що законопроєкт вдосконалює національне законодавство у частині виконання покарань у виді штрафу та громадських робіт.

Пропонується внести зміни до Кримінально-виконавчого кодексу України та законів України «Про пробацію», «Про виконавче провадження».

Зокрема, пропонується доповнити Кримінально-виконавчий кодекс України новою статтею, в якій передбачити, що засуджені до покарань у виді штрафу, позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт та звільнені від відбування покарання з випробуванням сплачують витрати, пов'язані з виконанням судового рішення.

Також законпороєктом № 9149:

  • поєднуються повноваження уповноваженого органу з питань пробації та державної виконавчої служби задля забезпечення виконання покарання у виді штрафу;

  • передбачена можливість включення до переліку об'єктів, на яких засуджені відбувають громадські роботи, підприємств, установ, організацій будь-якої форми власності, окрім приватної;

  • збільшується верхня межа одноденної норми виконання покарання у виді громадських робіт до восьми годин та встановлюється графік щоденного виходу на роботу засудженого власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом за місцем відбування покарання спільно із засудженим з урахуванням часу роботи (навчання) засудженого на основній роботі тощо.

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням. 

Читайте також:

Чим відрізняється в'язниця від СІЗО та яке встановлено правове регулювання для перебування

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини