Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції суддя зможе розглянути одноосібно: ухвалено Закон

Реклама

В Україні з 2017 року діє норма про електронний суд, що дозволяє будь-якій особі взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Однак чинне законодавство передбачає, що для цього має бути складена відповідна ухвала всім складом суду. Ухвалений 23 травня Верховною Радою Закон (законопроєкт №11133) усуває цю перепону і вводить норму, що достатньо ухвали від судді одноосібно.

Про це розповів народний депутат, заступник Голови Комітету з питань цифрової трансформації Сергій Штепа. Він зазначив, що розширення можливостей електронного суду набуває особливого значення і в умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну.

«Такий підхід сприятиме тому, що більша кількість осіб братиме участь в електронному суді в режимі відеоконференції, а самі засідання проходитимуть частіше та швидше. Відповідно, ми отримаємо прискорення розгляду всіх справ в Україні. Також ухвалений Закон загалом сприятиме розвитку вітчизняної судової системи», - вважає Сергій Штепа.

Читайте також: "Електронний суд": які елементи має містити квитанція про доставку документів користувачу?

Електронний суд: реалізовано функціонал документів виконавчого провадження

Електронний суд: Оновлено підсистему відеоконференцзв'язку

"Гонорар успіху" як форма оплати винагороди адвокату: практика Верховного Суду

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини