Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

23 травня було обрано суддю Конституційного Суду за квотою Парламенту

Реклама

23 травня 2024 року за квотою Парламенту було обрано суддю Конституційного Суду України.

276 голосів набрала кандидатура Сергія Різника, розповіла народна депутатка, представниця Президента у Верховній Раді Галина Михайлюк.

«На посаду судді Конституційного Суду претендували три кандидати, і всі вони дуже фахові, чудово відповідали на запитання і пройшли відбір Дорадчої ради за участі міжнародних експертів. Також сьогодні Верховна Рада оголосила конкурс на ще дві вакантні посади до КСУ», - зазначила парламентарій.

Вперше призначення відбувалося за новою процедурою - кандидатів на посаду судді КСУ обирала Дорадча рада з міжнародниками у складі. Сергій Різник переміг у рейтинговому голосуванні, отримавши 252 голоси.

Довідково: Сергій Різник - доктор юридичних наук, професор кафедри конституційного права юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, проректор із науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці університету.

За повідомленням пресслужби Апарату ВР

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини