Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада попередньо схвалила зміни до Кримінального процесуального кодексу: що передбачено

Реклама

22 травня Верховна Рада ухвалила в першому читанні за основу проєкт Закону № 10274 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України для виправлення недоліків технічного характеру».

Положеннями законопроєкту передбачено внести зміни до Кримінального процесуального кодексу з метою усунення недоліків технічного характеру, а саме:

1) у ч. 2 ст. 64-2 слова «третьою особою» замінити словами «права та обов'язки третьої особи», внаслідок чого буде передбачено, що права та обов'язки третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, виникають із моменту звернення прокурора до суду з клопотанням про арешт майна;

2) у ч. 3 ст. 309 слова «скарги на» виключити, тим самим врегулювавши, що інші ухвали слідчого судді (крім визначених у ч. ч. 1, 2 ст. 309 КПК України) оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді;

3) у ч. 4 ст. 568 слово «запитуваній» замінити словом «запитуючій», а, відтак, вказати, що майно, передбачене п. 1 ч. 3 ст. 568 КПК України, не передається запитуючій стороні або його передання може бути відстрочене чи тимчасовим, якщо це майно потребується для цілей розгляду цивільної або кримінальної справи в Україні чи не може бути вивезено за кордон з інших підстав, передбачених законом.

За повідомленням пресслужби Апарату ВР

Чому адвокати у кримінальних справах обирають LIGA360? Це рішення, що містить все українське законодавство й судову практику (доступно для користувачів LIGA360) й аналізує їх на основі штучного інтелекту. Таким чином, адвокати вмить можуть знайти найкращі аргументи для кожного кейсу і вибудувати ефективну стратегію. Замовте LIGA360: Адвокат НААУ прямо зараз.

Читайте також:

Перевірки з питань фінмоніторингу 2024: кого стосуються та як підготуватись?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини