Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила Закон щодо врегулювання примусового відчуження майна в умовах воєнного стану

Реклама

Верховна Рада прийняла у повторному другому читанні та в цілому Закон про внесення зміни до статті 8 Закону України «Про критичну інфраструктуру» (щодо врегулювання спорів, предметом яких є право власності держави на об'єкти критичної інфраструктури, що перебувають у державній власності) (законопроєкт №8316). Про це повідомила пресслужба Апарату ВР.

Зазначається, що право на звернення до суду для захисту прав та свобод не обмежується.

Виконавче провадження не зупиняється щодо зобов'язань, які виникли після дати примусового відчуження часток (акцій, паїв) операторів критичної інфраструктури на користь держави.

Виконавче провадження не зупиняється щодо рішень про виплату заробітної плати, вихідної допомоги, інших виплат (компенсацій), що належать працівнику, у зв'язку з трудовими відносинами; про відшкодування матеріальної (майнової) шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю фізичної особи; про стягнення аліментів; про стягнення заборгованості зі сплати внесків до фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування і заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

"Удосконалено правове регулювання окремих аспектів здійснення примусового відчуження майна в умовах правового режиму воєнного стану, що надасть додаткові можливості для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на об'єктах критичної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Передбачається, що за рішенням Кабміну Міністерство оборони України здійснюватиме управління корпоративними правами (акціями, частками), примусово відчуженими в умовах правового режиму воєнного стану, відповідно до законодавства з питань управління об'єктами державної власності.

Зверніть увагу: Безкоштовний вебінар: "Бронювання військовозобов'язаних працівників"

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також: В Україні можуть оновити систему бронювання: що пропонується?

Мінекономіки роз'яснило питання організації бронювання військовозобов'язаних в умовах воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини