Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні можуть оновити систему бронювання: що пропонується?

Реклама

Голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування, Олена Шуляк, повідомила, що наразі розглядається опція доопрацювання системи електронного бронювання і вводиться автоматичне продовження всіх бронювань на місяць, після чого цю опцію можна буде повторити.

Читайте також: Чинні відстрочки від призову працівників підприємств продовжено на місяць

Вона зазначила, що бізнес-асоціації озвучують декілька найбільш розповсюджених проблемних моментів щодо бронювання співробітників. По-перше, неможливість бронювання фопів і також гіг-фахівців, які працюють як резиденти Дія.City. По-друге, невизначеність у термінах бронювання, коли не зрозуміло, як діяти після завершення 6-місячного періоду бронювання. Наприклад, чи потрібно подавати документи на перебронювання, чи бронювати з нуля, чи працівники будуть вважатися придатними для мобілізації.

"Також створює додаткові ризики і вимога бронювати не більше 50% від загальної кількості військовозобов'язаних працівників - багато компаній не подають списки на бронювання через побоювання. Не менш актуальне питання - терміни розгляду заявок на бронь, компанії можуть чекати відповіді від Міністерства оборони аж до 5-6 місяців. А найменша помилка в пакеті поданих документів на бронювання означає повернення цих документів без будь-яких пояснень. Комунікація з цього приводу абсолютно не налагоджена, що і потрібно виправити", - зазначила Олена Шуляк.

За її словами, зараз потрібно зібрати всі проблемні питання, подати їх Міністерству і отримати чіткі і зрозумілі відповіді.

Також вона вказала, що багато питань би вирішило запровадження електронного бронювання - оскільки бронюються співробітники, які вже стоять на обліку в ТЦК і всі їхні документи підготовлені, процес бронювання далі по суті є бюрократією, яка займає час і громадянина, якій бронюється, і Міністерства. Документи з ТЦК переглядаються у ручному режимі, а це сотні сторінок і 1,5-2 місяці, допоки буде готове відповідне рішення і які можуть бути критичними для бізнесу. Тому для більшості компаній електронне бронювання стало б серйозною підтримкою, зазначила вона.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Мінекономіки роз'яснило питання організації бронювання військовозобов'язаних в умовах воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини