Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС узгодив передачу Україні доходів від заморожених російських активів

Реклама

Рада Європейського Союзу схвалила план щодо використання доходів від заморожених активів центрального банку росії для допомоги Україні. Це рішення забезпечить передачу Україні до 3 млрд євро цього року, 90% з яких піде на військові потреби. Про це повідомив член постійної делегації у ПА ОБСЄ Павло Фролов.

За його словами, згідно з планами ЄС Україна отримає чистий прибуток з таких активів, починаючи з 15 лютого. Відповідно до фінансових результатів Euroclear за перший квартал, близько 159 млрд євро заморожених російських активів принесли чистий прибуток у 557 млн євро з цієї дати.

«Очікується, що усі прибутки від заморожених російських активів в країнах G7 принесуть близько 5 млрд євро на рік, причому Україна отримуватиме ці кошти двічі на рік. Міністри G7 розглядатимуть це питання на саміті в Італії у червні», - зазначив Павло Фролов.

LIGA360 - зручний інструмент для юриста-міжнародника. Знаходь та аналізуй європейське законодавство, отримай рекомендації в питаннях міжнародних відносин, прав людини й громадянства, воєнного стану. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини