Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують встановити адмінвідповідальність за ототожнення адвоката і клієнта

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт №11279 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення гарантій адвокатської діяльності".

Пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення статтею про порушення заборони ототожнення адвоката і клієнта.

Так, за публічне, у тому числі через засоби масової інформації, журналістів, громадські об'єднання, професійні спілки, ототожнення особою адвоката і клієнта, якому таким адвокатом надається професійна правнича допомога, - пропонується встановити накладення штрафу на громадян від ста до двохсот НМДГ (1700 - 3400 грн) і на посадових осіб - від двохсот до трьохсот НМДГ (3400 - 5100 грн).

За вказані вище дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, - штраф від чотирьохсот до шестисот НМДГ (6800 - 10200 грн).

"Наразі особливої гостроти набула проблема ототожнення адвоката з клієнтом, що пов?язана, зокрема, із різким зростанням кількості кримінальних проваджень щодо кримінальних правопорушень, пов?язаних зі збройною агресією РФ, а також розглядом судових справ щодо обмеження прав осіб, пов?язаних з державою-агресором. Кожен такий факт викликає занепокоєння у суспільстві, що часто проектується на адвокатів, які виконуючи свій професійний обов'язок здійснюють захист прав та законних інтересів своїх клієнтів. При цьому, йдеться не про епізодичні випадки такого ототожнення, а про системну проблему, яка потребує свого вирішення, оскільки завдає шкоди як окремим адвокатам, так і інституту адвокатури в цілому", - йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Секрет успіху адвоката НААУ - у рішенні LIGA360. Аналіз судових рішень й законодавства, моніторинги й правові сервіси, доступ до кабінету НААУ та Електронного суду. Замов сьогодні та виконуй робочі завдання ефективніше.

Читайте також:

Як реагувати на протиправні дії ТЦК: НААУ підготує методрекомендації для адвокатів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини