Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АРМА зможе купувати військові облігації за рахунок арештованих коштів в іноземній валюті: Закон набрав чинності

Реклама

16 травня набрав чинності Закон № 3638-IX «Про внесення змін до підпункту 2 пункту 22 розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів" щодо управління грошовими коштами в іноземній валюті».

Згідно з документом Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), може прийняти рішення про придбання за рахунок грошових коштів, розміщених на рахунках АРМА у національній та іноземній валюті, облігацій внутрішньої державної позики "Військові облігації", номінальна вартість яких визначена у відповідній валюті (національній або іноземній), в обсягах, погоджених Кабінетом Міністрів, але не більше ніж у розмірі, що становить 80 % коштів, що обліковуються на всіх депозитних рахунках Національного агентства у відповідній валюті (національній або іноземній).

«Відтепер Нацагентство значно розширить свої можливості щодо наповнення державного бюджету - арештовані валютні кошти колаборантів та зрадників працюватимуть на обороноздатність України», - наголосила Голова Агентства активів Олена Дума.

АРМА є єдиним центральним органом виконавчої влади України, уповноваженим купувати військові облігації, а відтепер - і за валютні кошти.

Як впливає певна норма закону на вашу бізнес-діяльність? Відповідь надасть LIGA360 LEGAL SOLUTION. Знаходьте пов'язану аналітику та довідкову інформацію для будь-якого закону. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Депутати працюють над запровадженням інституту превентивної реструктуризації: що він передбачає

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини