Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запроваджено реєстрацію речових прав на меліоративні мережі

Реклама

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» повідомило, що 10 травня 2024 року було оновлено програмне забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ДРРП).

У рамках проведеного оновлення реалізовано новий функціонал та здійснено поточні доопрацювання, а саме:

1.  Впроваджено функціонал з реєстрації речових прав та обтяжень на меліоративні мережі та складові частини меліоративних мереж. Під час реалізації даного функціоналу також було оновлено довідники ДРРП, у тому числі оновлено перелік об'єктів речових прав у розділі, спецрозділі, оновлено друковані форми заяв та інших документів ДРРП, оновлено параметри пошуків, доопрацьовано інформаційні обміни.

"Вказане оновлення забезпечило можливість державним реєстраторам, нотаріусам, операторам центрів надання адміністративних послуг, при прийнятті заяв щодо меліоративної мережі або складової частини меліоративної мережі  в режимі реального часу шляхом формування запиту по коду (номеру), отримувати відомості про зареєстровану у Державному земельному кадастрі (ДЗК) меліоративну мережу або її складову частину та документ з такими відомостями", - йдеться в повідомленні.

2.  Оновлено довідник супровідних документів, а саме: до виду документа <Інші документи для державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав> додано новий тип документа: <протокол проведення перевірки набувача земельної ділянки сільськогосподарського призначення>.

3. Оптимізовано відображення інформації на документах, які формуються програмними засобами ДРРП.

Читайте також: Здійснити реєстраційні дії щодо прав на нерухоме майно стало зручніше

SMS-Маяк - надійна допомога бізнесу в захисті нерухомості та землі. Налаштуйте моніторинг та отримуйте сповіщення про зміни в реєстрі речових прав. Замовляйте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини