Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розмитнення авто в "Дії": Рада підтримала законопроєкт в першому читанні

Реклама

На засіданні 24 квітня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт № 10380 щодо розмитнення автомобілів у Дії. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Раніше в Мінцифри розповідали, що якщо законопроєкт ухвалять, громадяни зможуть подавати електронну митну декларацію через застосунок Дія, бізнес - через портал Дія.

Які зміни пропонуються?

Планується створити Базу даних митної вартості легкових автомобілів, яку сформує Мінцифра на основі даних митниці. Там буде митна вартість нових легкових автомобілів, які проходили митне оформлення в Україні з 2007 року, із деталями: марка, модель, рік випуску, тип і об'єм двигуна.
"Весь процес розмитнення буде онлайн, а Дія допоможе заповнювати митну декларацію, підтягнувши інформацію про автівку за VIN-кодом", - пояснили в міністерстві.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також: Податківці вказали, за легкові автомобілі якої вартості необхідно сплачувати транспортний податок у 2023 році

Набрали чинності чергові зміни до Правил дорожнього руху

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини