Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розмитнення авто в "Дії": відповідний законопроєкт зареєстрували в Раді

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 10380, який передбачає виключення людського фактору з процесу розмитнення легкових автомобілів. Про це повідомила прес-служба Мінцифри.

"Якщо законопроєкт ухвалять, громадяни зможуть подавати електронну митну декларацію через застосунок Дія, бізнес - через портал Дія", - йдеться в повідомленнію.

Які зміни пропонуються?

Планується створити Базу даних митної вартості легкових автомобілів, яку сформує Мінцифра на основі даних митниці. Там буде митна вартість нових легкових автомобілів, які проходили митне оформлення в Україні з 2007 року, із деталями: марка, модель, рік випуску, тип і об'єм двигуна.
"Весь процес розмитнення буде онлайн, а Дія допоможе заповнювати митну декларацію, підтягнувши інформацію про автівку за VIN-кодом", - пояснили в міністерстві.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також: Податківці вказали, за легкові автомобілі якої вартості необхідно сплачувати транспортний податок у 2023 році

Набрали чинності чергові зміни до Правил дорожнього руху

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини