Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують розширити перелік умов, за яких забороняється витребувавання майна в добросовісного набувача

Реклама

Група народних депутатів зареєструвала в Парламенті законопроєкт № 11185 "Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо удосконалення механізму захисту права власності".

Зазначається, що метою законопроєкту є посилення правових засад захисту прав власності добросовісного набувача шляхом визначення випадків коли майно не може бути витребувано від добросовісного набувача, а також захисту права власності від порушень, не пов'язаних із позбавленням володіння.

Пропонується внести зміни до статей 388 та 391 Цивільного кодексу України, якими передбачаються посилення правових засад охорони та захисту прав та інтересів добросовісного набувача якими встановити, що, майно не може бути витребувано від добросовісного набувача, якщо:

- воно було продане у порядку, встановленому для виконання судових рішень;

- воно було продане такому набувачеві на електронному аукціоні у порядку, встановленому для приватизації державного та комунального майна;

- з дати проведення реєстрації права власності першого набувача на державне або комунальне нерухоме майно, незалежно від виду такого майна, минуло більше 5 років;

- з дати передачі першому набувачеві у власність державного або комунального рухомого або нерухомого майна, щодо якого на момент такої передачі чинним законодавством не передбачалась державна реєстрація правочину або реєстрація права власності, минуло більше 5 років.

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

Читайте також: На порталі Дія доступний розділ «Моє будівництво» в кабінеті громадянина

Приватні електронні системи відтепер можуть автоматично отримувати дані з ЄДЕССБ: Мінцифри

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини