Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приватні електронні системи відтепер можуть автоматично отримувати дані з ЄДЕССБ: Мінцифри

Реклама

Уряд затвердив розміри плати за надання доступу до відомостей, що містяться в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва.

Відповідна постанова від 28 грудня 2021 року № 1396 набрала чинності 30 грудня.

Документом затверджено такі розміри плати за надання доступу до відомостей, що містяться в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва:

  • сто десять НМДГ (1870 грн) - щомісяця у разі надання доступу до відомостей Електронної системи про характеристики об'єктів будівництва та статуси документів щодо них;

    • сто десять НМДГ (1870 грн) - щомісяця у разі надання доступу до відомостей Електронної системи з обробки статистичних та/або аналітичних даних.

      Також постановою внесено зміни до Порядку ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Порядок доповнено пунктом 13-1, згідно з яким технічний адміністратор забезпечує доступ до відомостей в електронній формі, що містяться в електронній системі, шляхом взаємодії прикладного програмного інтерфейсу електронної системи та інформаційних/інформаційно-телекомунікаційних систем приватної форми власності на підставі укладених договорів про надання послуг з урахуванням розміру плати, встановленого постановою Кабінету Міністрів від 28 грудня 2021 року № 1396. Критерії, строк, умови оплати та порядок надання доступу до відомостей з електронної системи визначаються в такому договорі.

      Мінцифри роз'яснило, що для доступу приватним компаніям необхідно буде укласти договір із технічним адміністратором Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ).

      У міністерстві звернули увагу, що для звичайних користувачів доступ до роботи в ЄДЕССБ, як і доступ до всієї інформації щодо будівництва на порталі https://e-construction.gov.ua й надалі залишається безоплатним. Ці гарантії зафіксовані на рівні законодавства.

      Встановлення плати стосується виключно випадків взаємодії АPI ЄДСБ із інформаційними системами приватної форми власності у разі надання доступу до відомостей системи про характеристики об'єктів будівництва та статуси документів щодо них та з обробки статистичних або аналітичних даних.

      Працюйте лише з перевіреними контрагентами, що мають ліцензії на діяльність. У сервісі CONTR AGENT дізнатися про наявність ліцензій на туроператорську діяльність й послуги перевезення пасажирів, надання фінансових послуг, торгівлю алкогольними й тютюновими виробами. Придбайте CONTR AGENT сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв'язках.

      Як юристу першим отримати інформацію у Новому Році? Усю правову інформацію та важливі новини надасть LIGA360. Тільки до 14 січня отримайте преміум-пакети за вигідною ціною.

      Читайте також:

      Судовий збір 2022: нові ставки з 1 січня

      Залиште коментар
      Увійдіть щоб залишити коментар
      Увійти
      Підпишіться на розсилку
      Головні новини і аналітика для вас по буднях

      Схожі новини