Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про удосконалення та перезавантаження роботи БЕБ

Реклама

На засіданні 11 квітня Верховна Рада проголосувала у першому читанні законопроєкт №10439 про удосконалення та перезавантаження роботи Бюро економічної безпеки України. 264 голосів «за». Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

"Голова Коаліції Давид Арахамія публічно бере зобов'язання доопрацювати закон за вимогами МВФ, G7 та бізнесу", - написав нардеп.

Також він зазначив, що 11 квітня 16-ть бізнес-асоціацій випустили спільну заяву щодо законопроекту:
"Бізнес-асоціації закликають народних депутатів врахувати пропозиції бізнесу та невідкладно доопрацювати законопроєкт про перезавантаження БЕБ".
На думку бізнесу в законопроєкті залишились неврахованими важливі пропозиції, які ставлять під загрозу перезавантаження БЕБ як важливого органу, зокрема, в Урядовому законопроєкті відсутні: 
1. Чітка процедура переатестації всіх кадрів, яка б містила ключові запобіжники, зокрема щодо унеможливлення поновлення судами працівників, які не пройшли таку переатестацію; 
2. Включення міжнародних експертів до кадрової комісії з переатестації всіх поточних співробітників БЕБ та комісії з відбору нових працівників БЕБ;
3. Посилення аналітичної функції Бюро шляхом надання безоплатного доступу для БЕБ до існуючих державних інформаційних систем;
4. Встановлення критеріїв ефективності роботи оновленого Бюро економічної безпеки та їх постійного контролю;
5. Надання права кадровій комісії під час переатестації кадрів керуватися обґрунтованим сумнівом, який базується на фактах, документах тощо - під час перевірки доброчесності кандидата. 

Читайте також:

Перезавантаження БЕБ: що пропонує влада і бізнес

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини