Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набула чинності постанова Кабміну, якою затверджено процедуру укладення шлюбу онлайн в Дії

Реклама

Кабмін затвердив Порядок реалізації експериментального проекту щодо проведення державної реєстрації шлюбу в електронній формі. Відповідна постанова від 29 березня 2024 р. N 345 набула чинності сьогодні, 2 квітня.

Порядок визначає процедуру реалізації експериментального проекту щодо проведення державної реєстрації шлюбу в електронній формі засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі - Портал Дія), зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Державна реєстрація шлюбу в електронній формі (послуга "Шлюб онлайн") включає проведення державної реєстрації шлюбу, організацію та проведення індивідуального обряду державної реєстрації шлюбу в електронній формі, доставку та вручення свідоцтва про державну реєстрацію шлюбу.

За здійснення державної реєстрації шлюбу в електронній формі справляється державне мито та плата за надання платних послуг відділом державної реєстрації актів цивільного стану.

Працівник відділу державної реєстрації актів цивільного стану наступного робочого дня після отримання заяви, але не пізніше ніж за 12 годин до обраної заявниками дати та часу проведення державної реєстрації шлюбу в електронній формі, перевіряє зазначені у ній відомості і відомості Державного реєстру актів цивільного стану громадян про сімейний стан заявників, підтверджує дату та час проведення державної реєстрації шлюбу в електронній формі або відмовляє у такій реєстрації з підстав, визначених законом.

Засобами мобільного додатка Порталу Дія (Дія) заявники отримують нагадування про дату та час проведення державної реєстрації шлюбу в електронній формі або відмову відділу державної реєстрації актів цивільного стану в її проведенні із зазначенням причин.

Дата та/або час проведення державної реєстрації шлюбу в електронній формі може бути змінена за бажанням заявників відповідно до пункту 6 цього Порядку не пізніше ніж за 24 години до підтвердженої заявниками дати та часу державної реєстрації шлюбу. Така зміна може бути здійснена заявниками не більше одного разу.

Заявники можуть у будь-який час до проведення державної реєстрації шлюбу в електронній формі скасувати засобами мобільного додатка Порталу Дія (Дія) її проведення.

Державна реєстрація шлюбу в електронній формі та індивідуальний обряд такої реєстрації проводяться засобами Порталу Дія шляхом участі у відеоконференції заявників та працівника відділу державної реєстрації актів цивільного стану в режимі реального часу та перегляду відеоконференції іншими особами, яким заявниками надано інформацію про спосіб підключення до відеоконференції.

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

Читайте також: На порталі Дія доступний розділ «Моє будівництво» в кабінеті громадянина

5 нових послуг з усиновлення з'явились в Дії

Приватні електронні системи відтепер можуть автоматично отримувати дані з ЄДЕССБ: Мінцифри

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини