Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Публічне вибачення прокурора в разі закриття кримінального провадження: в Раді зареєстровано законопроєкт

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 11114 "Про внесення змін до деяких законів України щодо публічного вибачення прокурора в разі закриття кримінального провадження".

Пропонується передбачити, що в разі закриття кримінального провадження з однієї з підстав, що передбачені пунктами 1-41 частини першої та пунктом 2 частини другої статті 284 Кримінального процесуального кодексу України (крім випадків подальшого скасування відповідного рішення про закриття кримінального провадження), прокурори, які здійснювали нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням у цьому кримінальному провадженні, протягом 30 днів приносять від імені держави публічне вибачення особам, права, свободи чи інтереси яких обмежувались у кримінальному провадженні.

У випадку смерті особи, права, свободи чи інтереси якої обмежувались у такому кримінальному провадженні, публічне вибачення приноситься близьким родичам та членам сім'ї померлої особи за їх заявою. Публічне вибачення оприлюднюється на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора.

LIGA360 LEGAL SOLUTION - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Огляд практики Вищого антикорупційного суду щодо визнання недопустимими результатів негласних слідчих (розшукових) дій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини