Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд страхування від нещасних випадків не має наміру видавати свої роз'яснення у формі наказів

9 квітня 2010, 13:43
794
0
Реклама

Старанна дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань у своєму наказі № 244-06-2 від 16 березня 2010 року розглянула питання про те, чи поширюється на Фонд дія постанови КМУ № 86 від 27 січня 2010 року.

Вказаною постановою Фонду, разом з іншими органами, наказано надавати свої роз'яснення платникам обов'язкових внесків про офіційне розуміння положень законодавства у вигляді узагальнювальних роз'яснень із затвердженням цих роз'яснень наказами. Оскільки саме така форма роз'яснень робить їх прийнятними для оскарження в судових органах.

Фонд визнає, що на основі підпункту 2.1.3 статей 2 Закони № 2181 - III він відноситься до вичерпного переліку контролюючих органів, проте не вважає, що він як "самоврядна організація" належить до тих органів, яким надано право роз'яснювати окремі положення "податкового" законодавства. У постанові, проте, йде мова не лише про податкові роз'яснення, але і про роз'яснення інших органів, у тому числі і Фонду.

Таким чином, Фонд вважає, що він може "консультувати" суб'єктів страхування (платників внесків) і без видання наказіві що КМУ не має повноважень надавати контролюючим органам право на офіційні роз'яснення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини