Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд зобов’язав власницю квартири в багатоповерхівці знести самочинно встановлену стіну у коридорі

Реклама

Суть справи: Громадянин О. звернувся в суду з позовом до громадянки К., в якому просив зобов'язати останню усунути перешкоди в користуванні ним загальним коридором четвертого поверху першого під'їзду будинку в якому він проживає, шляхом демонтування за власні кошти самочинно встановленої цегляної стіни та дверей в коридорі загального користування четвертого поверху.

В обґрунтування позову зазначив, що він є власником квартири, розташованої на четвертому поверсі в першому під'їзді багатоквартирного будинку. Згідно з технічним паспортом квартири та поверхового плану четвертого поверху будинку вхід до його квартири здійснюється через коридор загального користування четвертого поверху. Власницею сусідніх квартир у вказаному будинку, які суміжні до його квартири, є відповідачка К. У 2020 році відповідачка самочинно, без дозвільних документів та дозволу інших співвласників будинку, встановила цегляну стіну в коридорі загального користування на четвертому поверсі зазначеного будинку та двері (перегородку з дверима), чим відгородила частину коридору загального користування четвертого поверху. Позивач вважає, що встановленою перегородкою з дверима, порушуються його права та законні інтереси по користуванню загальним коридором будинку. У зв'язку з цим змушений звернутися до суду за захистом свого порушеного права.

Заочним рішенням Шевченківського районного суду м. Львова позовні вимоги задоволено.

Розглянувши апеляційну скаргу відповідочки, Колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Львівського апеляційного суду постановила: апеляційну скаргу громадянки К. залишити без задоволення, а заочне рішення Шевченківського районного суду м. Львова - без змін. Таким чином, суд зобов'язав власницю квартири багатоповерхового будинку знести самочинно встановлену стіну у коридорі загального користування. За повідомленням на сайті суду.

Читайте також: Які об'єкти можливо будувати та які будівельні роботи виконувати без дозвільної документації

Захистіть свою нерухомість від шахрайства та “чорних реєстраторів”. Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини