Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт командувачів дальньої авіації рф і Чорноморського флоту

Реклама

Сьогодні, 5 березня 2024 року, Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт командувачів дальньої авіації рф та Чорноморського флоту рф в межах розслідування воєнних злочинів росії в Україні. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Суду.

Два ордери на арешт були видані за клопотаннями прокуратури.

Палата досудового провадження II визнала, що є достатні підстави вважати, що двоє підозрюваних несуть відповідальність за ракетні удари, завдані силами під їхнім командуванням по українській електричній інфраструктурі щонайменше з 10 жовтня 2022 року до щонайменше 9 березня 2023 року. У цей час відбулася кампанія ударів по численних електростанціях і підстанціях, які були здійснені російськими збройними силами в багатьох місцях в Україні.

Зазначається, що Сергій Кобилаш, генерал-лейтенант Збройних сил росії, який у відповідний час був командувачем Дальньої авіації Повітряно-космічних сил, та Віктор Соколов, адмірал Військово-Морського Флоту росії, який у відповідний час був командувачем Чорноморським флотом, несуть відповідальність за воєнний злочин у вигляді нападу на цивільні об'єкти (стаття 8(2)(b)(ii) Римського Статуту) і воєнний злочин у вигляді заподіяння надмірної випадкової шкоди цивільним особам або пошкодження цивільних об'єктів (стаття 8(2)(b)(iv) Римського статуту), а також злочин проти людяності у вигляді нелюдських дій згідно зі статтею 7(1)(k) Римського статуту.

Зміст ордерів видається під грифом "таємно" з метою захисту свідків та забезпечення безпеки розслідування. Однак, беручи до уваги, що рф продовжує завдавати ударів по цивільних об'єктах в Україні, Палата вважає, що поінформованість громадськості про ордери може сприяти запобіганню подальшому вчиненню злочинів.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Європарламент визнав рф державою-спонсором тероризму

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини