Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Уряд пропонує відновити документальні митні перевірки з 1 березня

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив проєкт Закону «Про внесення змін до пункту 9-12 розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України».

Про це поінформував Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Зазначену законодавчу ініціативу розроблено на виконання зобов'язань України в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 01.12.2023 з Міжнародним валютним фондом.

Законопроєктом запропоновано з 1 березня 2024 року за наявності безпечних умов для проведення перевірок:

  • відновити повноваження митних органів на проведення документальних перевірок дотримання вимог законодавства України з питань митної справи, у тому числі щодо своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати митних платежів, при переміщенні товарів через митний кордон України;

    • поновити на невикористаний строк документальні перевірки (зустрічні звірки), які були розпочаті та не завершені до 24.02.2022;

      • передбачити протягом 60 днів з дня набрання чинності Законом надсилання (вручення) актів (довідок) про результати документальних перевірок, зустрічних звірок, заперечень до актів перевірок, податкових повідомлень-рішень, процедура вручення яких не завершена до 24.02.2022.

      Проєктом також передбачено встановити мораторій на проведення документальних перевірок дотримання вимог законодавства України з питань митної справи платників податків, місцезнаходження яких станом на дату початку:

      • тимчасової окупації є тимчасово окуповані рф території України, - до останнього числа місяця, в якому була завершена тимчасова окупація відповідних територій, а в разі зміни платником податків місцезнаходження на іншу територію України - до дати проведення державної реєстрації зміни місцезнаходження;

        • бойових дій є територія, на якій ведуться активні бойові дії, - до останнього числа місяця, в якому було завершено бойові дії на відповідній території, а в разі зміни платником податків місцезнаходження на іншу територію України - до дати проведення державної реєстрації зміни місцезнаходження;

          • можливих бойових дій є територія можливих бойових дій, до останнього числа місяця, в якому була припинена можливість бойових дій на відповідній території, а в разі зміни платником податків місцезнаходження на іншу територію України - до дати проведення державної реєстрації зміни місцезнаходження.

          Потрібно більше роз'яснень і аналітики щодо нормативного акту? Спробуйте LIGA360 LEGAL SOLUTION. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.

          Читайте також:

          Перевірки 2024: алгоритм дій для юриста

          Залиште коментар
          Увійдіть щоб залишити коментар
          Увійти
          Підпишіться на розсилку
          Головні новини і аналітика для вас по буднях

          Схожі новини