Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Апелянт просив змінити йому вид адмінстягнення на більш суворий: апеляційний суд відмовив

Реклама

Хмельницький апеляційний суд у справі № 671/2695/23 відхилив апеляційні вимоги водія змінити йому вид адміністративного стягнення зі штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на адміністративний арешт. Про це повідомила прес-служба суду.

Місцевий сду визнав апелянта винним у повторному протягом року керуванні автомобілем без обов`язкового технічному контролю, оштрафував на 850 гривень та на 3 місяці позбавив права керування транспортними засобами.

У суді водій мікроавтобуса свою вину у вчиненні правопорушення визнав. Сказав, що хотів пройти технічний огляд, але сімейні обставини та завантаженість на роботі не дали можливості це зробити, про що щиро шкодує. Однак просив апеляційний суд змінити призначений вид стягнення й накласти на нього адміністративний арешт строком на 5 діб.

За його словами, суд не врахував, що будь-яке інше стягнення, передбачене санкцією частини 4 статті 121 КУпАП, буде важким фінансовим ударом по його сім'ї.

Апеляційний суд вказав, що за законом він не може змінити штраф на арешт, погіршивши становище апелянта на його вимогу. І позаяк постанова суду першої інстанції відповідає вимогам закону, то підстав для її скасування чи зміни немає.

В суді наголосили, що апеляційна інстанція позбавлена можливості погіршити становище правопорушника за його апеляційними вимогами.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Розірвання спадкових договорів та визнання їх недійсними: суддя ВС проаналізувала судову практику

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини