Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують за арештовані валютні кошти купувати військові облігації

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 10397, який дозволить АРМА купувати військові облігації за арештовані валютні кошти.

Про це повідомила народна депутатка від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна.

Анастасія Радіна нагадала, що механізм придбання військових облігацій за арештовані кошти в національній валюті запроваджено ще у 2022 році і це працює. Отже, час поширити механізм і на валютні кошти, вказала народна обраниця.

За її словами, зараз в управлінні АРМА перебувають арештовані валютні кошти на близько 20 млн доларів.

«Ці кошти можуть і мають працювати на воєнні потреби. Інструмент для цього - валютні військові облігації. Держава зможе користуватися коштами, а власник - безпечно повернути їх у разі відповідного рішення суду. Для цього разом із колегами з Комітету з антикорупційної політики та за ініціативи АРМА розробили законопроєкт № 10397», - зазначила голова антикорупційного комітету.

Законопроєкт передбачає, що АРМА зможе купувати військові облігації, які номінуються у валюті, за рахунок арештованих валютних коштів - без втрати коштів для власників чи держави, без махінацій на конвертації.

«Комітет пропонує ухвалити цей законопроєкт за основу і в цілому на найближчому засіданні Парламенту. Проситиму колег підтримати», - підсумувала Анастасія Радіна.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини