Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк врегулював порядок визначення пов’язаних осіб для кредитних спілок

Реклама

Національний банк урегулював порядок визначення пов'язаних із кредитною спілкою осіб і встановив ознаки, на підставі яких особу можна визначити пов'язаною.

Відповідна постанова Правління НБУ від 11 січня 2024 року № 5 «Про затвердження Положення про визначення пов'язаних із кредитною спілкою осіб» набрала чинності з 13 січня. Водночас для виконання вимог кредитними спілками передбачено перехідний період до 1 липня 2024 року. До цієї дати кредитні спілки мають подати до Нацбанку актуальний перелік пов'язаних осіб за встановленою формою.

Положення про визначення пов'язаних із кредитною спілкою осіб (далі - Положення) розроблене відповідно до Закону «Про кредитні спілки». Зазначений Закон зобов'язує кредитні спілки визначати пов'язаних осіб і надає право НБУ визначати осіб пов'язаними зі спілкою під час здійснення нагляду.

Згідно з Положенням кредитна спілка зобов'язана з'ясовувати пов'язаність особи до встановлення договірних відносин, проведення операцій з урахуванням характеру взаємовідносин, наявності інших зв'язків із кредитною спілкою чи ознак, установлених Положенням.

Водночас внутрішні нормативні документи кредитної спілки мають забезпечувати цілісність та повноту процесу ідентифікації пов'язаних осіб і контролю за операціями з ними.

За повідомленням Національного банку

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Банкрутство в умовах воєнного стану: практичні кейси

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини