Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд повернув у власність держави споруду цивільного захисту вартістю майже 2 млн грн

Реклама

Господарський суд Житомирської області повернув у власність держави споруду цивільного захисту у Бердичеві площею близько 500 м2, вартістю майже 2 млн грн. Про це повідомила Житомирська обласна прокуратура.

"Відкрите акціонерне товариство у 2002 році протиправно зареєструвало за собою право власності на сховище місткістю 600 осіб. Події стосуються періоду корпоратизації державного підприємства, засновником якого було Міністерство економіки України. Тоді, у 1994 році, захисну споруду було безпідставно передано до статутного капіталу новоствореного відкритого акціонерного товариства", - довели прокурори в суді.

Окружна прокуратура звернулася до суду оскільки було порушено вимоги законодавства щодо прямої заборони на вибуття з власності держави об'єктів цивільного захисту, необхідних для забезпечення захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного та воєнного характеру. Суд визнав вимоги щодо витребування сховища з приватної власності обґрунтованими.

Як нотаріусу захиститись від ризиків та помилок у роботі? З ІТ-рішенням LIGA360:Нотаріус. Отримайте допомогу при формуванні документів та при ідентифікації клієнтів, контролюйте важливі зміни НПА. Замовте новинку прямо зараз. 

Читайте також:

Особливості договору купівлі-продажу майбутнього об'єкта нерухомості

Сервіс SMS-Маяк дозволяє налаштувати моніторинг об'єктів та контролювати будь-які реєстраційні зміни. Придбайте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини