Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Держмитслужба перейшла на нову систему управління гарантіями

Реклама

Держмитслужба остаточно перейшла на нову систему управління гарантіями (GMS).

У Службі зазначили, що в новій електронній системі всі види гарантій подаються в безпаперовій формі, точно так само в них вносяться зміни та відкликаються. Одноразові (індивідуальні) гарантії тепер також обробляються в новій системі.

Способів подання чотири - через онлайн API, офлайн API, електронну пошту та Особистий Кабінет на порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» Держмитслужби.

Держмитслужба зазначила, що в графі «В» митної декларації тепер у всіх випадках треба вказувати GRN (номер гарантії, присвоєний митницею) замість номера, присвоєного гарантом.

В Особистому Кабінеті також забезпечено надання повної інформації про весь життєвий цикл гарантій - як для учасників ЗЕД, так і для гарантів.

Використання ж гарантій у паперовій формі тепер допускається виключно у випадках виходу з ладу електронної системи управління гарантіями або інших систем, що забезпечують функціонування електронних інформаційних ресурсів митних органів.

За повідомленням Державної митної служби.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

ТОП-10 важливих судових рішень для бізнес-адвоката

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини